Φόρμες (Hyung Sae)

 

Υπάρχουν δύο ειδών “σχολές” όσον αφορά την εξάσκηση των φορμών στο Hapkido. Η μία την υποστηρίζει ενώ η άλλη όχι. Οι φόρμες στο Taekwondo ονομάζονται Poom Sae ενώ στο Hapkido ονομάζονται Hyung Sae, που κυριολεκτικά σημαίνει “στάση φορμών”. 

 

Μια κοινή παρερμηνεία είναι ότι η εξάσκηση των φορμών είναι περιοριστική και απαγορεύει την ελευθερία της κίνησης και της δημιουργικότητας. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα που βασίζονται στην εξάσκηση της φόρμας ως κύριας μεθόδου προπόνησης, οι φόρμες στο Hapkido είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο προπόνησης. Η κύρια μέθοδος προπόνησης θα πρέπει να γίνει με έναν παρτενέρ, υπό την εποπτεία ενός εκπαιδευτή.

 

Η εξάσκηση των φορμών επιτρέπει σε κάποιον να εξασκείται στις ίδιες τεχνικές σε ένα δομημένο περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος παρτερνέρ. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση και βελτίωση των τεχνικών που έχει μάθει ο μαθητής, αλλά δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να αντικαταστήσει την ζωντανή επαφή και εκπαίδευση με παρτενέρ. Ως εκ τούτου, η εξάσκηση των φορμών δεν είναι απαγορευτική για τη δημιουργικότητα. Μάλλον γίνεται ένα εργαλείο για να ενισχυθεί το πρόγραμμα άσκησης του μαθητή.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Α.Σ. ΑΡΡΗΚΤΟΝ

Σόλωνος 42, 54644 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2316005770

Ώρες επικ/νίας: 19.00-22.00

Γυμναστήριο Α.Π.Σ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

Φιλίππου 19, 54631 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310550850

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 6977706098 (Σταύρος)

sbratsiotis@gmail.com

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

© Proudly created by Nefeli

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now